Autor: Informer.rs

24.12.2020.

14:11

Foto:

Sport

JADNO I BEDNO, OPET UDARA po Novaku! Ženo, ti imaš ozbiljan problem!

Ne daju Srbinu mira ni tokom pauze. Tako je Amerikanka ponovo u centar pažnje stavila Novaka zbog ranije izjave kada je rekao da je Nadalovo i njegovo rivalstvo najveće u istoriji sporta.

Na to je oštro reagovala Kris Evert, koja se opet vratila na tu temu. 

- I dalje se borimo za priznavanje kao sportiskinje. To se prenosi na život i posao i traje preko 50 godina, iz vremena kada su samo muškarci bili sportisti. Mislim da mi želimo samo da nas čuju, ja hoću da imam glas. Postalo je mnogo bolje nego ranije, ali i dalje u vazduhu visi ideja da su muškarci jači pol. Muški sportisti su i dalje popularniji od žena. Verujte mi, nisam u ratu protiv Novaka, užasnuta sam što to uopšte neko misli. Nemam ništa lično protiv Novaka, u pitanju je samo princip. Ako ćeš to da kažeš, kaži da je najveće rivalstvo u muškom tenisu. Prosto je - rekla je nekadašnja najbolja teniserka sveta i osvajačica 18 grend-slemova.

Informer

Kris Evert

Kaže da se uspesi u ženskom tenisu ne vrednuju dovoljno. 

- Osetljiva sam na to što je Martina Navratilova osvojila Vimbldon devet puta i noiko ne priča o tome. A šta je sa Štefi Graf i "zlatnim slemom"? Osvojila je Olimpijske igre i četiri grend slema (prim. aut. 1988. godine), Da je to muškarac uradio stalno bi se pričalo o tome.