Autor: Informer.rs

28.12.2020.

07:39

Foto:

Sport

TOTALNI ŠOK, DA LI JE OVO KRAJ ZA FEDERERA? Odustao je!

Vest da Federer neće igrati u Melburnu potvrdio je njegov agent Toni Godsik u izjavi za agenciju "AP".

Ne samo da se očekivalo da će legendarni Švajcarac u Melburnu napraviti povratak posle operacije kolena, nego su to potvrdili i organizatori. Federer je mesecima trenirao i pripremamo se za start sezone, ali po svemu sudeći još nije spreman za povratak na teren. 

- Rodžer je odlučio da ne igra u Australiji. Napredovao je u oporavku prethodnih meseci, ali posle konsultacija sa timom, odlučio je da se njegov dugo očekivani povratak na teren još pomeri - poručio je Godsik u izjavi za "AP".

Švajcarac je šest puta podizao pehar na Otvorenom prvenstvu Australije, a u Melburn parku je 2018. godine osvojio poslednju, 20. grend slem titulu. Od debija 2000. godine na australijan openu, Federer se prvi put neće pojaviti u Australiji.

Australijan open će se ove godine igrati od 8. do 21. februara, a Novak Đoković i Rafael Nadal još ranije su potvrdili da će učestvovati na prvom grend slemu u novoj sezoni. Srbin juri 18. veliki trofej, a Špabac 21.

Informer

Rodžer Federer ne ide u Melburn

Mnogi se pitaju da li će se Federer uopšte vratiti, da li je možda ovo kraj velike karijere? Sudeći po izjavi njegovog agenta - to nije sporno i planira da se vrati.

- Razgovaraćemo sa turnirima koji počinju krajem februara i na osnovu toga formirati raspored -  poručio je Federerov agent, dok su čelnici Australijan opena poželeli brz oporavak Švajcarcu uz poruku da ga očekuju 2022. godine.