Autor: Informer.rs

12.01.2021.

12:29

Foto:

Sport

SKANDALOZNO! Britanci, lečite se! Bruka i sramota zbog čega Novaka sada optužuju!

Nadaju se da će tako izbaciti Srbina iz koloseka, ali džebe, one ove godine juri deveti trofej u Melburnu. 

Naime, stanovnici hotela u Melburnu nisu srećni što će teniseri boraviti u njihovoj zgradi tokom karantina, a britanski "Tajms" je za to okrivio Novaka Đokovića.

Melburn očekuje dolazak od oko 1.270 ljudi za 48 sati narednog vikenda, jer će tada doći večina tenisera i teniserki koji učestvuju na Australijan openu. "Tajms" navodi i da australijsku vladu nije bilo lako nagovoriti da dopusti održavanje grend slema, a da je problem napravio upravo Adrija tur koji je tokom leta održan u Beogradu.

Informer

 

Problem je nastao jer su teniseri u Beogradu bili u provodu i ponašali se kao da je sve normalno. To se nije dopalo Australijancima, koji su u državi Viktoriji uspela da sprovede striktni tromesečni karantin, posle kojeg je doživela 61 dan bez zaraženih osoba i postojala je šansa da turnir zapravo i ne bude održan.

Zbog toga su pravila vrlo stroga i jasna. Ko napusti karantin bez dozvole biće kažnjen sa 19.000 dolara i potencijalno krivično gonjen, moguća je diskvalifikacija, gubitak nagradnog fonda, produženi karantin, pa čak i hapšenje i deportacija zbog kojeg bi ulazak u Australiju tokom narednih nekoliko godina bio doveden u pitanje.