Autor: Informer.rs

16.01.2021.

12:51

Foto:

Sport

ŠOK ZA ŠOKOM, PUCA PO ŠAVOVIMA! Da li će se održati Australijan open? Teniseri ne mogu da izađu iz sobe!

Čak 47 tenisera i teniserki će morati u potpunu izolaciju 14 dana.

Naime, u Melburn je, pored ostalih, najpre sleteo avion s 79 ljudi, među kojima je bilo i 24 igrača i igračica, a niko od njih nije bio pozitivan na kovid,  ali jesu jedan član posade i jedan putnik koji nije sportista. Tu je tek počela drama. Ta 24 takmičara su odmah sprovedena u dvonedeljni potpuni karantin. Neće moći uopšte da napuštaju hotelske sobe, niti da treniraju, dobiće samo pomoć kako bi u sobama održavali fizičku formu. 

To nije kraj, isto je zadesilo još 23 takmičara iz drugog aviona. Povodom čitave situacije čelnici turnira su se oglasili saopštenjima, ali nisu precizirali o kojim teniserima je reč.

- U kontaktu smo s svima s tog leta i grupi igrača koja je bila u avionu se menjaju uslovi boravka, ali brinućemo o njihovim potrebama i oni razumeju celokupnu situaciju. Naše misli su uz dvoje ljudi pozitivno testiranih na letu i želimo im brz oporavak, poručio je direktor Australijan opena Kreg Tili, da bi se u drugom saopštenju navelo da je od 64 osobe u drugoj letelici, među kojima su 23 tenisera, jedna osoba bila inficirana, i to "putnik".

Nezvanično, među onima koji će naredne dve sedmice "ni krivi ni dužni" da budu u hotelskim sobama, iz prvog aiona su Viktorija Azarenka, Sloun Stivens, Kei Nišikori, Tenis Sandgren, Nikolas Monro, Santijago Gonzalez, Artem Sitak, Pablo Kuevas, Gvido Pelja, Alison Riske, Markos Điron, ali i kolega Novaka Đokovića s kojim je osnovao Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača (PTPA), Vasek Pospišil. Među onima koji su bili u toj letelici je i ukrajinska teniserka Marta Kostjuk.

Najbolji srpski teniser će učestvovati na egzibiciji od 29. do 30. januara pred sam start sezone, igraće na ATP Kupu od 1. do 5. februara, a potom i na Australijan openu od 8. do 21. februara.