Autor: Informer.rs

24.01.2021.

10:48

Foto:

Sport

TOTALNA PROPAST PRED AUSTRALIJAN OPEN! Četiri nova slučaja, stigao i "vrlo zarazni soj" koronavirusa!

Pojavili su se novi slučajevi koronavirusa povezani sa Otvorenim prvenstvom Australije u tenisu nastavljaju da se pojavljuju, nakon što su još četiri osobe obolele od virusa.

Vlasti Viktorije su u subotu prijavile jedan novi slučaj povezan sa Australijan openom - muškarca u dvadesetim godinama koji nije teniser, prenosi "Gardijan". Kod još tri osobe koje nisu teniseri - dva muškarca u 30-im i jedan u 50-im, a u međuvremenu je potvrđeno da imaju vrlo zarazni soj virusa iz Velike Britanije. Sva trojica su bila u strogom karantinu otkako su sletela u Melburn, ističe Tanjug.

Oni su u Melburn stigli namenskim čarter letom Australijan opena 15. januara, a prve pozitivne testove dobili su 15, 17. i 18. januara, saopštile su vlasti Viktorije.

Informer

 

Postoji 10 aktivnih slučajeva povezanih sa prvenstvom, a 970 ljudi povezanih sa turnirom nalazi se u karantinu, navodi britanski list.

Svi učesnici Australijan opena provešće u karantinu 14 dana od dolaska u Australiju, ali pet sati dnevno mogu da provedu van sobe i treniraju. S druge strane  72 igrača i igračice su u strogom karantinu jer su u Melburn stigli avionima za koje je kasnije utvrđeno da su u njima bile i neke inficirane osobe.

Novak Đoković se, usled loših uslova u kojima su pomenuti teniseri i teniserke, obratio organizatorima grend slema sa šest molbi koje bi trebalo da dovedu do nešto boljeg tretmana njegovih kolega. Međutim, najpre su svi Đokovićevi zahtevi odbijeni od strane australijskih vlasti, a onda su na Noleta s uvredama krenuli i vodeći britanski mediji.

Informer

Belinda Benčić tranira u sobi

Potom je u sredu Novak Đoković uputio pismo javnosti, u kome je objasnio zašto se i kako zauzeo za "zatočene kolege", odnosno zašto se, kao neko ko nije pod dvonedeljnom zabranom da napušta sobu, uopšte upustio u pokušaj rešavanja ove situacije s čelnim ljudima grend slema.

Australijan open počinje 8. februra, a titulu u muškoj konkurenciji brani upravo Đoković.