Autor: Informer.rs

29.01.2021.

22:11

Foto:

Sport

OPA, PROMENIO JE PLOČU! Evo šta Vilander SAD kaže za Novaka!

Novak Đoković je veliki favorit da osvoji titulu na prvom grend slemu u sezoni, njegovom omiljenom na kojem je rekorder po broju osvojenih trofeja! 

Legendarni Šveđanin, Mats Vilander, koji često nije bio naklonjen Srbinu, ne vidi ko bi mogao da ga spreči da trijumfuje i ove godine u Melburnu.

-Bio bih veoma iznenađen ako Đoković ne bi osvojio trofej. Biće jako, jako teško pobediti ga. Ima šansu da dođe do 20. grend slema ove godine. Štaviše, da bi pretekao Federera i Nadala moraće da ima sjajnu godinu, jer vreme leti, a mlađi dolaze i sve su opasniji - istakao je Vilander.

Informer

Vilander ovog puta veruje u Novaka!

On kaže i da cela situacija oko korone i karantina može da utiče na ishod turnira.

- To će verovatno imati značajan uticaj na mečeve, ali smatram da neće biti presudno. Tačno je da trening u hotelskoj sobi nije baš idealna priprema za turnir, međutim, najbitnija je koncentracija na terenu, ono što imate u glavi. Ako nekom i kada krenu mečevi u mislima bude sve što je prošao tokom karantina, onda neće imati uspeha.

Mnogi smatraju da će ovo biti poslednja sezona u karijeri Rodžera Federera i pitaju se da li ima šansu da osvoji makar još jedan grend slem pehar.

- Najveće šanse bi imao u Australiji i na Vimbldonu, ali u Melburn neće ići. Ako ne bude imao nikakav fizički problem, onda će Rodžer imati priliku u Londonu, gde je uvek bio kandidat za trofej. Rolan Garos i US Open su mnogo teži turniri za njega, ali Federer je svakako pikirao Vimbldon i Olimpijske igre kao dva najvažnija cilja u sezoni i očekujem neki veliki rezultat od njega - pzaključio je Mats Vilander.

Podsetimo, prvi grend slem u sezoni, Australijan open, počeće 8. februara.