Autor: Informer.rs

02.02.2021.

07:02

Foto:

Sport

NOVAK JE HEROJ SRBIJE! Vratio nas je u život, a onda sa Filipom zgromio Kanadu na startu ATP kupa! /VIDEO/FOTO/

Odlučujući meč dobili su u dublu Novak Đoković i Filip Krajinović, koji su savladali posle velike Šapovalova i Raonića sa 7:5, 7:6 (4).

Prvi na teren izašao je Dušan Lajović, 26. teniser sveta je izgubio od Miloša Raonića 6:3, 6:4 i Kanada je tako osvojila prvi poen.

Informer

 

Potom je Novak Đoković morao da pobedi Denisa Šapovalova da bi Srbija ostala u igri. Nole je odradio posao 7:5, 7:5 i tako Srbiji doneo izjednačenje u meču, a potom i pobedu u dublu.

Dušan Lajović u prvom meču na ATP kupu protiv Kanade nije uspeo da ukroti neverovatno servise Miloša Raonića. Napravio je Kanađanin u oba seta po jedan brejk što mu je bilo dovoljno za pobedu bez iozgubljenog seta pa je tako doneo prvi bod Kanadi. 

Ispostaviće se i jedini, kada je Novak Đoković izašao na teren sve se promenilo. Prvi teniser sveta dobio je Šapovalova posle dva sata igre. Nije doduše bilo lako. Dobro se održao Šapovalov, spasio je dve brejk šanse u četvrtom gemu, ali ga je Novak slomio u 12. i dobio set sa 7:5.

Potom je u drugom selu igre Đoković ispustio priliku za brejk u drugom gemu, ali je ponovo u finišu meča profitirao na račun rivala i na kraju dobio  meč 7:5, 7:5 i doneo Srbiji 1:1 u duelu sa Kanadom. 

Informer

Filip Krajinović i Novak Đoković

Usledio je odlučujući dubl meč.  Srbija je na startu bila sigurna na svom servisu, a potom su slomili otpor rivala u 11. gemu. Došli su posle odlične igre do dve set lopte, prvu nisu iskoristili, ali zato jesu drugu i dobili su tako set sa 7:5.

U nastavku su naši igrači nastavili da vrše pritisak na servis protivnika.  Ali, izdržali su Kanađani nekako na servisu, došli do taj-brejka, ali dalje nisu mogli.  Krajinović i Đoković su poveli sa 3:0, ta prednost je na kraju bila presudna i na kraju je bilo 7:4.

Informer

 

Tako je Srbija stigla do 2:1 i trijumfa, a naredni meč igraju 4. februara, takođe od ponoći protiv tima Nemačke.