Autor: Informer.rs

16.02.2021.

07:39

Foto:

Sport

BAJKA I DALJE TRAJE! Anonimni Rus u polufinalu Australijan opena! Čeka Novaka

Kakva bajka! Momak koji do sada nije igrao nijedan ATP turnir ušao je u polufinale Australijan opena! Na debiju na grend slemu igraće polufinale!

Već je napravio uspeh karijere, a sada se kao kvalifikant plasirao u polufinale prvog grend slema u sezoni. U polufinalu čeka pobednika meča između Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva

Dimitrov je tokom meča imao problem sa povredom. Uspeo je da privede duel kraju ali ne i da odigrao dovoljno dobro da savlada Rusa.

On je posle pola sata igre i tri brejka dobio prvi set sa 6:2. Doduše, prvi je pretrpeo brejk, ali je žestoko uzvratio i nije delovali da će Rus napravili veleobrt.

Informer

Grigir Dimitrov imao problem sa leđima


Ali, u drugom setu je prvo spasio šest brejk lopti, pa oduzeo servis gem Dimitrovu. Bugarski teniser je momentalno uzvratio tajbrejkom za 3:3, ali je Karacev u devetom gemu napravio ključni brejk za 6:4 i 1:1 u meču. 

Nastavio je u istom ritmu da melje Grigora. U trećem setu je napravio tri brejka, a nijedan nije dozvolio protivniku. Dobio je ubedljivo set sa 6:1 i preokrenuo na 2:1.

Informer

Neverovatno! Iz kvalifikacija u polufinale - Aslan Karacev

Dimitrov je stao, nije imao rešenje za raspoloženog Rusa, koji je u četvrtom setu oduzeo protivniku servis za prednost od 4:1 a onda rutinski provelo meč kraju za veliku pobedu.