Autor: Informer.rs

16.02.2021.

22:01

Foto:

Sport

NOVAK ISKREN DO KOSKE! OVO NIJE NORMALNO! Neću da sedim i da žalim!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, kaže da je svako spreman da ode u karantin za grend slemove, jer su nagrade velike, ali da će se mnogi igrači mučiti kad na red dođu manji turniri.

- Ovo nije normalno sa povredama, nismo na to navikli. Najbolji igrači su najspremniji, kako je i bilo u prošlosti, sada imate Beretinija, čak Rafu koji ima povredu leđa, mene, Sašu koji ima problema, Dimitrova. Očigledno to ima veze sa okolnostima u kojima smo. Dolazimo na grend slem a pre toga smo 14 ili 15 dana u karantinu. Za neke momke je bilo teže nego za mene i neke ostale igrače iz vrha. Ne mogu da se žalim kada se poredi sa ostalima koji nisu mogli sobu da napuste 14 dana. Ne želim da sedim ovde i da se žalim kroz šta smo prošli, ali moramo da budemo iskreni i realni da je to imalo uticaj na fizičko zdravlje igrača. Takođe i na mentalno, emotivno ali fizički ovo nije bilo normalno- rekao je Nole novinarima.

Informer

Nole ima jasan stav po pitanju novonastale situacije

Novak  je rekao da je razgovarao i sa ostalim igračima i da se svi nadaju da ovakva pravila neće stalno važiti, jer neće svi da idu u karantin pre svakog turnira. To će biti tema i u savetu igrača, a razgovara se i sa upravom ATP-a.

- Čekam odgovore, želim da shvatim kako će se nastaviti sezona posle Australije, jer ovo sigurno nije dobro za zdravlje igrača. Grend slem je grend slem, ako pričamo o finansijskom aspektu, jer dobijamo isti novac kao i pre. Zato je većina igrača samo došla i prihvatila karantin. Ali, neće tako biti na ostalim turnirima, 250 ili 500. Biće velikih smanjenja nagradnih fondova. Čuo sam zato mnogo pritužbi igrača koji su slabije rangirani- rekao je Đoković i dodao:

- Ne upirem prstom u bilo koga. Samo pričam šta se dešava, govorim istinu i govorim o realnosti i moramo da pričamo o tome. Moramo da nađemo način, da li je to nešto kao NBA mehur, jer čuo sam da i o tome pričaju. Meni ne smeta ta ideja. Da nađemo jedno mesto i da igramo sve turnire na toj podlozi u tom mestu. Igramo tri ili četiri nedelje, pa smo na odmoru, pa opet igramo - predložio je prvi reket sveta.

Informer

I Zverev je podržao Novaka

Srbinu je dao podršku Saša Zverev.

- Apsolutno se slažem sa Novakom da ne možemo da imamo 'tur' sa putovanjima. Pričali smo nas nekoliko, svi se slažemo da ovako ne može da se igra. Postoje ograničenja u mnogim zemljama, a zavisi i koji pasoš imate. Igračima iz Južne Amerike će biti posebno teško. Znamo da u većem delu Evrope ne možemo da imamo gledaoce, tako da nije prevelika razlika gde se igra. Možemo da menjamo podloge, da se turniri zovu po gradovima u kojima se inače održavaju. Samo znamo da je ovo neodrživo- rekao je Zverev.