Autor: Informer.rs

17.02.2021.

18:54

Foto:

Sport

NADAL IZLETEO SA KONFERENCIJE I ZABRINUO SVE! Evo šta je razlog!

Rafael Nadal je punih pet minuta odustvovao sa već započete konferencije! 

Otkrio je i da je to uradio, kako bi sprečio mimiku lica i situaciju sa jedne od konferencija u Njujorku pre nekoliko godina, kada je doživeo grč, pa postao predmet podsmeha na društvenim mrežama!

Informer

Nadal je završio takmičenje na AO

Pitali ste me da li sam se dobro pripremio i pokazalo se da nisam. Fizički mi je nedostajalo malo više pripreme, nažalost. Nešto slično mi se desilo u Njujorku, jer sam odlučio da se ne povučem, pa je bilo mnogo mimova. To me je mnogo zabolelo tada, ali nadam se da sam sprečio mimove - rekao je Nadal, koji nije želeo da mu se ponovi ona situacija.

Nadal je španskim novinarima rekao i da mu je bilo potrebno više vremena za trening.

- Istina je da mi je trebalo više vremena za trening, jer nisam mogao da igram ATP kup. Pripreme nisu bile savršene, ali mogao sam da se borim do kraja meča. Bila je to propuštena prilika, ali nadam se da ću ih imati još. Propustuio sam mrvicu, tu dodatnu iskru. Stvari nisu krenule onako kako se očekivalo, ali ako ništa vraćem se zdraviji. Nisam iskoristio nekoliko lopti koje ne bih smeo da propustim. Imao sam nekoliko važnih grešaka u tajbrejku, koje ne mogu da napravim ako želim da dobijem meč. Dva udaraca, jedan forhen... Bio bolji od mene i moram samo da mu čestitam.

Otkrio je i planove za dalje...

- Moram da se vratim kući i da treniram, da bih sledeći put bio bolji. Dobro sam odigrao prva dva seta, ali takođe je i Cicipas posle igrao bolje. Njegov adrenalin se probudio. Igrao sam loše samo na 5:5 u petom setu. Bio je visok nivo tenisa. Ovo nije kasatrtofa! Teren je brz i on je servirao veoma dobro - zaključio je Nadal.

Evo kako je Nadal reagovao kada je prvi put imao grčeve...