Autor: Informer.rs

27.02.2021.

15:03

Foto:

Sport

NOVAK NIJE FAVORIT ZA VIMBLDON!? Nemac FAVORIZUJE Federera!

Štih smatra Rodžera za glavnog favorita na turniru iako nije igrao tenis preko godinu dana zbog povrede kolena koje je i operisao. Ipak, Nemac smatra da je Federer blizu karijere. 

- Pre ili kasnije Rodžer će završiti karijeru. Mnogi su to očekivali još pre pet godina, ali na njega niko nema uticaja. Poželeo bih mu da osvoji Vimbldon i posle tog finala kaže, 'znate šta, bilo je dosta, prestajem'. Ne bi bilo ništa bolje od toga. To bi toliko mnogo značilo za ovaj sport - rekao je Štih i nastavio. 

Informer

- Nikada ga ne treba otpisivati jer on je nadaren igrač s veštinama koje mu dozvoljavaju da i u tim godinama i dalje bude dobar. Možda će mu problem biti i što mlađi više ne gaje ogromno poštovanje prema njemu posle godinu dana pauze - mentalni aspekt igre je jako važan. Ipak, na Vimbldonu je i dalje kandidat za trofej jer tamo ima mentalnu snagu i tamo najviše uživa.

Poslednji turnir na kom je igrao je Australijan open 2020. godine i od tada prošlo je više od godinu dana, a Švajcarac je imao tri operacije kolena u tom periodu.