Autor: Informer.rs

27.02.2021.

19:36

Foto:

Sport

U LAŽI SU KRATKE NOGE! Nadal pokušao da slaže, ali je ISPLIVALA prava ISTINA!

Jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, Rafael Nadal, nedavno je obavestio javnost putem tvitera da nije u mogućnosti da igra u Akapulku, posebno posle dugog putovanja, jer mora da se odmara i oporavi.

Žao mi je što neću igrati u Akapulku, ovo je teška godina za sve, a moje zdravstveno stanje, moja leđa, je takvo da je nemoguće da idem na takav put. Volim Akapulko, igram tamo godinama, ali ove godine to nije moguće. Nadam se da ću se vratiti 2022 - poručio je Nadal, koji je tri puta bio šampion Akapulka.

Ipak, mediji su došli do informacije da je pravi razlog odustajanja Nadala to što organizatori turnira ove godine nisu u mogućnosti da izađu u susret Rafinim finansijskim zahtevima!

Španac za učešće na svakom turniru inkasira između 500.000 i 1.000.000 dolara, a ovog puta nije mogao da mu bude obezbeđen taj iznos. 

Direktor turnira je potvrdio da su finansije razlog što ove godine u Akapulku neće biti slavni Španac.

- Nismo mogli da priuštimo Nadala.Sa Rafinim agentom Karlosom Kostom imamo super odnos i otvoreno razgovaramo, ali realnost je takva da nemamo fond za Rafu da igra ove godine. Naš budžet za ovu godinu je limitiran, tako da smo rešili da dovedemo igrače koje možemo da priuštimo - rekao je Raul Zurutuza.

Informer

Nadal nije bio iskren kada je u pitanju učešće na turniru...

Najveća zvezda turnira biće Aleksander Zverev, jer  Nemac ima potpisan ugovor sa Akapulkom i, kako kaže Zurutuza, skuplje bi turnir izašlo ako bi raskidali ugovor sa Zverevim, nego što ih košta njegovo učešće!