Autor: Informer.rs

08.03.2021.

07:20

Foto:

Sport

BROJKE NE LAŽU! Ovo što Novak radi Rafa i Rodžer mogu samo da sanjaju!

Novakova vladavima počeka je 8.marta, zaočeo je 311 nedelju na tronu i nema nameru da stane. 

Ali, jedan podatak posebno govori o tome koliko je nadmoćan u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala u poslednjih 10 godina.

Informer

 

Đoković je prišao Federeru i Nadalu na samo dva grend slema zaostatka na večnoj listi. Ali, Novak je čak 17 osvojio od početka 2011. godine. Đoković u poslednjih 10 godina dominantan na svim podlogama, o tome se ne priča dovoljno, koliko Srbin zaslužuje. Đoković je sva četiri grend slema osvojio barem jednom u poslednjih pet godina, dok Federer i Nadal na pojedine slemove čekaju i po više od cele decenije!

Informer

 

Tako Nadal nije osvojio nijedan Australijan open već 12 godina, dok na Vimbldonu čeka na titulu čak 11 godina, od 2010. S druge strane, Federer nije osvojio Rolan Garos 12 godina, dok na US open čeka čak 13 godina!

Informer

 



Đoković je samo od 2016. osvojio sva četiri slema, a na Australijan openu je postao jedini čovek ikada koji je sa više od 30 godina osvojio tri uzastopna trofeja u Melburnu. Takođe, od početka 2011. Godine Federer i Nadal su osvajali grend slemove samo na po dva različita turnira - Švajcarac u Australiji i na Vimbldonu, Španac na Rolan Garosu i US openu. Kada se udruže, tek onda imaju slemove na sva četiri turnira, ali i dalje manje od Novaka - Đoković vodi 17:15 u odnosu na Rafu i Rodžera