Autor: Informer.rs

08.03.2021.

11:59

Foto:

Sport

PRVA IZJAVA KRALJA! Evo šta Novak kaže nakon što je ispisao istoriju tenisa!


Đoković je do sada u karijeri na prvom mestu ATP liste proveo nestvarnih 311 nedelja. Prevedeno u godine, tek za jednu nedelju manje od šest punih godina.

Đoković je osvojio 18 titula na grend slem turnirima, postao apsolutni rekorder Australijan opena, a ovim rekordom je napravio i prvi veliki korak ka tituli najboljeg tenisera koji se ikada. Iza njega ostaje Rodžer Federer sa 310, Rafael Nadal sa 196… Novak se prvi put popeo na prvo mesto sa 24 godine i 43 dana 4. jula 2011.godine.

- O ovome sam sanjao kada sam bio dečak i kada sam počeo da igram tenis. Ovo je priznanje za ljubav i posvećenost tenisu - kazao je Novak u intervjuu za NDTV.

Informer

 

Srpski as kaže da njegov put nije bio jednistavan ali da ga je to ojačalo.

- Svi smo podvrgnuti potpuno različitim iskušenjima i nevoljama. Moje putovanje nije bilo jednstavno, ali me je ojačalo - dodao je vlasnik 18 grend slem trofeja. 

Devedesetih, dok sam bio dečak i dobio prvi reket, mislim da je bila 1991. ili 1992. godina, imali smo dva različita rata,  embargo, veoma teški momenti, odrastati u zemlji koja je u ratu, bio je izazov za moje roditelje, za mene takođe. Ali, više za roditelje, koji su morali da preuzmu odgovornost da se nose sa životom porodice svakodnevno, sa zahtevima, nije bilo lako, ja sam tražio podršku u sportu koji je veoma težak, koji nije imao gotovo nikakvu istoriju i tradiciju poslednjih 10 godina u to doba. To me je učinilo  "gladnijim", motivisanijim, da napravim nešto i da prezentujem svoju zemlju kroz sport, koji priča univerzalni jezik, da pošaljem poruku ljubavi i mira, strasti i radosti.

Informer

 

Večito će pamtiti proslavu osvajanja Vimbldona u Beogradu.

- Kada se vratim u 2011. kada sam osvojio Vimbldon i po prvi put postao teniski broj 1, čime sam ostvario svoj san, kada sam se vratio u svoju zemlju, ono što sam osetio u proslavi sa mojim narodom je nešto što ću pamtiti zauvek i večito sam zahvalan za to. To je bio prvi put da sam shvatio da svaki moj uspeh koji ostvarim nije samo za mene, već je nešto mnogo više od toga, da je cela nacija iza mene, da slavi moje uspehe i želi da napravim nešto dobro.

Potom se oglasio i na društvenim mrežama.

- Veliki dan danas - objavio je Đoković kratko na Tviteru.