Autor: Informer.rs

10.03.2021.

00:10 >> 07:32

Foto:

Sport

ĐOKOVIĆ GA JE RASPLAKAO! Španac otkrio šta mu je Novak uradio pre 15 godina!

Đoković je postao najdugovečniji prvi teniser sveta, počeo je u ponedeljak 311. nedelju i oborio rekord Rodžera Federera.

Garsija-Lopez priznaje da ga je tada mladi Novak rasplakao posle meča. Imao je meč loptu a Đoković je pobedio.

- Bio sam frustriran. Pobedio je Monaka u prvom kolu i igrao je veoma dobro. Imao sam dva seta prednosti (6:3, 6:3) i 5:4 u trećem i došao sam do meč lopte. Pogodio sam prvi servis i plasirao viner po strani, linijski je pokazao da je lopta dobra. Prilazio je mreži da mi čestita, ali je iznenada glavni sudija presudio da je lopta u autu. Nastavili smo, imao sam 6:5 i 40:0, ali uspeo je da okrene taj gem, dobije potom taj-brejk i pobedi me. Bio je to jedan od malobrojnih puta kada sam zaplakao kada sam izlazio sa terena - otkrio je 37-godišnji Garsija-Lopez.

Informer

Novak Đoković je rekord proslavio u Beogradu sa navijačima

On se prisetio i momenata iz meča 2011. na mastersu u Madridu, te godine je Srbina posle Vimbldona postao prvi na svetu.

- U Madridu 2011. je već sve bilo spremno za njegovo krunisanje, dao mi je u tom meču svega tri gema, 6:1, 6:2.

Informer

 


Novak je jednistavno prejak, smatra Španac.

- Nema vidljivih slabosti koje možete da provocirate. Napredovao je iz godine u godinu i nije izgubio tu glad za uspesima. To me najviše impresionira. Logično je da ima tu glad, ali nije prestao igrački da evoluira. Uvek zna kako da se, kao niko oko njega, prilagodi uslovima. Ranije je igrao na jedan način, sada je drugačije, prilagodio se svemu kao Nadal i Federer.