Autor: Informer.rs

12.03.2021.

14:27

Foto:

Sport

MOJ PROBLEM SE ZOVE RAFAEL NADAL! Đoković ruši rekorde, ali ne zna kako da izađe na kraj sa Špancem

S obzirom na sjajnu formu u kojoj se nalazi, Novak bi mogao da sustigne svoje najveće rivale već ove godine, ali ima jedan veliki problem i toga je svestan.

Imam problem na Rolan Garosu i zove se Rafael Nadal. Ali, pokušaću da osvojim trofej - rekao je Đoković za "France.tv".

Prošle godine je Nadal ubedljivo savladao Đokovića u finalu Frenč opena i tom prilikom je došao do 13. titule u Parizu.

Informer

Rafael Nadal i Novak Đoković na šljaci

"Bik sa Majorke" je na Rolan Garosu učestvovao 16 puta i samo u tri navrata nije slavio. Prvi put ga je na pariskoj šljaci pobedio Robin Soderling, pa zatim Novak Đoković, a treći put se sam povukao zbog povrede.

Ako imate (Francuzima prim. aut) savet kako da ga pobedim, nemojte da oklevate. Moraš da budeš na vrhuncu fizičkom i mentalnom ako želite da ga pobedite. Jednom sam to uradio, ali sam gubio vrlo, vrlo često. Mislim da je to najveći izazov u tenisu danas. Ja volim izazove i daću sve od sebe da ga prebrodim - dodao je prvi reket sveta.

Đoković i Nadal su se do sada na Rolan Garosu sastali osam puta i Španac vodi 7-1 u pobedama. Takođe, što se tiče mečeva na ostalim turnirima na šljaci je 11-6 za Nadala, dakle ukupan skor na zemljanoj podlozi je 18-7 za Rafu.

Informer

Još jedan duel na omiljenoj Nadalovoj podlozi

Sa druge strane, Novak je dominantan na tvrdoj podlozi gde vodi 20-7, dok je na travi 2-2.

Sveukupno, Nole u međusobnim duelima vodi 29-27, ali će morati da pronađe rešenje da pobedi Rafu u Parizu kako Španac ne bi dodatno odmakao na večnoj listi osvojenih grend slem turnira.