Autor: Informer.rs

17.03.2021.

13:26

Foto:

Sport

DA JE SLUŠAO ĆERKU VAJDA NIKADA NE BI POSTAO NOVAKOV TRENER! Ovu priču niste čuli! /FOTO/

Marjan Vajda i Novak Đoković počeli su saradnju 2006. godine, a uz mali prekid od maja 2017. do početka 2018. godine, traje i danas.

Đoković šesto kaže da mu je Vajda drugi otac, ne strener nego deo njegove porodice. Stvorio je Slovak od Novaka mašinu, pravu zver na terenu, koja nemilosrdno obara rekrode. 

Informer

Marjan Vajda i Novak Đoković, ubitačan tandem

Vajda je u razgovoru za "Functional Tennis Podcast" pričao o svom prvom susretu sa Novakom, i ispričao je interesantnu anegdotu o komentaru svoje ćerke dok su zajedno gledali trening koji je Đoković imao.

- Putovali smo u Pariz, gde smo upoznali  porodicu, roditelje i braću, a on je trenirao sa Olivijem Rohusom. Poveo sam ćerku i gledali smo ga. Pitao sam je, "slušaj Natalija, šta misliš o ovom momku"? - okrio je  Vajda i dodao:

- Ona ga je pogledala, on je imao neku razmenu udaraca, a onda je rekla "Ne znam, nema nikakav bekhend". Već tada ga je osuđivala i već mi je dala zadatak i poručila da imam težak posao i da moram da unapredim njegovu igru na neki način, ali već tada sam video da je neverovatan takmičar. Jednom kada izađe na teren, skoro da ne gubi poene - uz osmeh je ispričao Vajda.

Natalija je sigurno kasnije uvidela da je pogrešila, a Vajdi hvala što nije poslušo ćerku, nego je prihvatio izazov i napravio jednog od najboljih tenisera u istoriji ikada.

Tagovi:
Novak Đoković sport ćerka Marjan Vajda tenis