Autor: Informer.rs

21.03.2021.

00:12

Foto:

Sport

NEŠTO SE KUVA, TENISERI NEĆE DA IGRAJU ZA MALI NOVAC! Mnogi ne bi igrali da ne moraju!

Turnir u  Majamiju ima nagradni fond od 3,34 miliona dolara, što je gotovo tri puta manje u odnosu na poslednje izdanje ovog turnira iz 2019. godine.

Sada će u muškoj i ženskoj konkurenciji ukupno biti podeljeno 6,68 miliona dolara, dok je u 2019. godini taj iznos bio 16,7 miliona dolara.

Na Floridi sigurno neće igrati Dominik Tim, Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer... Denis Šapovalov, trenutno 12. teniser sveta, smatra da će ove sezone biti mnogo više odustajanja na turnirima, a razlog je novac.

Verujem da će biti mnogo odustajanja, jer mnogi neće želeti da idu na turnire pošto je nagradni fond mali. To ne motiviše igrače da se takmiče svake nedelje, jer se ne nudi mnogo. Zapravo, u ovom momentu samo su slemovi bitni - smatra Šapovalov.

Informer

 

Kanadski teniser veruje da bi rešenje moglo da se pronađe, te je malom pecnuo organizatore i naveo  kako su nagradni fondovi u nekim drugim sportovima ostali isti.

- Nadam se da će ATP ili bilo ko drugi uraditi nešto da se poprave nagradni fondovi, ili da se bar vrate na ono što su bili. Mi imamo obavezu prema sponzorima, ugovori nas primoravaju da igramo. Verujem da mnogi ne bi igrali, da nije tako. Čini mi se da su u ostalim sportovima pronašli načina da nagradni fondovi ostanu isti i da plate igrača budu netaknute. Uveren sam da postoji bolji način da se reši ovaj problem - zaključio je Šapovalov.