Autor: Informer.rs

29.03.2021.

08:52

Foto:

Sport

314. NEDELJA I NASTAVLJAMO DA BROJIMO! Đoković sve bliži novom rekordu!

Novak Đoković je zadržao učinak od prošle nedelje, kada je zvanično zakoračio u sedmu godinu kao svetski "broj 1".

Ali, ako se računa i ženska konkurencija, tu je neprikosnovena Nemica Štefi Graf, koja je provela 377 nedelja na prvom mestu. Ispred Novaka su u ovoj kategoriji i Martina Navratilova sa 332 nedelje i Serena Vilijams sa 319 nedelja. Da bi stigao Štefi Graf, Novaku će biti potrebno da ostane na prvom mestu još najmanje godinu i tri meseca.

Informer

 

Novak Đoković je ostao na 12.008 bodova i ima sigurnu prednost u odnosu na drugoplasiranog Danila Medvedeva, koji je na 9.940.

Međutim, Medvedev će imati priliku da razliku spusti na manje od 2.000 bodova, ukoliko ostvari dobar rezultat na mastersu u Majamiju, poštp novak ne igra u Americi. 

Osvajač 18 grend slem trofeja obezbedio je najmanje 317 sedmica na prvom mestu rang-liste, ali je izvesno da će taj učinak biti i veći zbog rasporeda turnira i promenjenog sistema bodovanja.

Informer

 

Iza Medvedeva nalazi se Rafael Nadal sa 9.670, a kako promena u vrhu ove nedelje nije bilo, slede Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Rodžer Federer, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Mateo Beretini.

I ostali srpski teniseri su zadržali svoje pozicije – Dušan Lajović je 26. sa 1.895 bodova, Filip Krajinović je devet mesta iza, Miomir Kecmanović je 46, dok Laslo Đere zauzima 57. mesto.