Autor: Informer.rs

07.04.2021.

10:35

Foto:

Sport

SKANDAL, OVO JOŠ NIJE VIĐENO! Sudija ukrao gem teniserki, supervizor je ponižavao! /VIDEO/

Australijanka Astra Šarma, trenutno 134. teniserka sveta, ogorčena je jer joj je  oduzet gem pri rezultatu 1:1 u trećem setu meča sa Đulijom Gato-Montikone iz Italije. Italijanka je na kraju slavila sa 4:6, 7:5, 6:1. 

Šta se desilo?

Pri rezultatu 1:1 u trećem setu, Gato-Montikone je servirala i bilo je 0-30. Luis David Armenta Kastro, sudija na pomenutom meču, u trećem poenu gema sišao je da proveri da li je lopta Italijanke završila u autu. To je i potvrdio, ali umesto da proglasi rezultat 0-40, on je obrnuo situaciju i rekao da je trenutni rezultat 30-15 za Gato-Montikone.

Posle toga je Šarma izgubila jedan poen, da bi osvojila sledeći i pretpostavila da je napravila brejk. Međutim, sudija se rekao da je 40-30.

- Ne, to nije u redu. To uopšte nije u redu. Mislim da su se i igračice zbunile. Ovo je baš neobično - rekao je komentator na TV-u.

Gato-Motikone je uzela sledeći poen i, sudeći po sudiji Armenti Kastru, i gem. Šarma se raspravljaa sa sudijom, ali joj to ništa nije doneli. Bila je toliko besna posle svega da je izgubila i naredna četiri gema.

Šarma se potom oglasila na Tviteru i otkrila da joj je rečeno da odustane od rasprave uprkos očiglednoj grešci sudije.

- To je bilo sramno. Rečeno mi je da on nije siguran u rezultat, ali pošto nisam mogla da mu kažem kako sam osvojila te poene, nisam mogla da odlažem meč svađajući se sa njime -  napisala je Šarma.

WTA supervizor rekao mi je da bi trebalo da naučim lekciju i da se u budućnosti koncentrišem više na rezultat umesto na tenis - dodala je Šarma.