Autor: Informer.rs

09.04.2021.

20:19

Foto:

Sport

PAKLEN ŽREB ZA NOVAKA! Od drugog kola TEŽAK raspored!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sigurno da nema mnogo razloga da bude zadovoljan nakon žreba. Težak "program" kreće od strarta, već od drugog kola kada će na megdan boljem iz duela Janik Siner-Alberto Ramos Vinjolas. 

U istoj polovini žreba nalaze se Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas.

Novak je slobodan u prvom kolu, ukoliko prebrodi drugu rundu, potencijalan protivnik u trećem kolu mogao bi da bude šampion Majamija, Poljak Hubert Hurkač.

Prema projekciji žreba, na Aleksandera Zvereva ide u četvrtfinalu, a u polufinalu na Stefanosa Cicipasa iz Grčke. Sa Rafaelom Nadalom, može da se sastane samo u finalu.

Informer

U drugom delu žreba nosilac će biti Danil Medvedev, a on u drugom kolu čeka boljeg iz duela Tompson - Per. Nadal kao najtežeg rivala ima Andreja Rubljova, dok će u drugom kolu igrati protiv Adrijana Manarina ili nekoga ko dođe iz kvalifikacija. 

Ostali srpski teniser takođe su dobili imena protivnika. Lajović će takmičenje otvoriti protiv Evansa, Đere ide na megdan Hačanovu, Kecmanović će na startu igrati protiv Fonjinija(koji brani trofej osvojen 2019. u finalu protiv Lajovića), a Krajinović Basilašvilija. 

Turnir je na programu od 11. do 18. aprila, a nagradi fond biće 2 miliona i 460 hiljada dolara.