Autor: Informer.rs

20.04.2021.

11:51

Foto:

Sport

HRVAT DOBIO NOVAKA 6:0, SRĐAN PREKINUO MEČ! Psovao je u svlačionici sve po spisku!

Novak Đoković postao je prvi teniser sveta, jedan od najboljih u istoriji ikada.  vreme kada su bili klinci, to nije bilo baš tako.

Goran Belošević otkrio je tajnu iz mladosti našeg tenisera. Sa 17 godina je otišao kod Pilića i upoznao Novaka Đokovića, koji je dve godine mlađi, a ističe da je u to vreme Gulbis bio ozbiljniji igrač od Srbina.

- On je dve godine mlađi od mene, ali je već bio perjanica u akademiji. Bio je prvi junior sveta do 16 godina, iako je imao nepunih 15. U drugoj fazi, tri godine posle, Novak je samo jednom svratio, a ja sam se više družio s Letoncem Gulbisom, na terenu i van njega. Po meni je Gulbis bio veći talent od Novaka, ali Đoković je puno veći radnik. Novak je znao da se probudi u tri ujutro i vežba servis, iako smo prethodnog dana osam sati trenirali. Upalio bi reflektore u dvorani i tukao servise. On je bio veliki talent i krvavi radnik, nešto kao naš Dražen Petrović - rekao je Belošević u intervjuu za Večernji list.

Informer

Novak Đoković se priprema za Serbia open

Prisetio se da ga je Đoković pobedio jednom 6:4, a da li je u njemu tada video budućeg najboljeg na svetu?

- Ja sam tada gledao samo sebe, nisam se osvrtao na okolinu. Kad sam prvi put došao u akademiju, praktično iz auta, pobedio me sa 6:4. Potom smo otišli na jedan juniorski turnir, trebali smo da igramo parove, ali smo predali taj meč i to je ostalo zabeleženo.  I onda je 2004. stigao u Zagreb da odigra jedan Fjučers na Velesajmu, zvao me na trening i ja dobijem prvi set 6:0. Tad je došao njegov tata i prekinuo trening, a u svlačionici mu je psovao sve po spisku - nasmejao se Belošević:

Informer

 

- Ja nisam upao u kvalifikacije, a on je iz kvalifikacija stigao do polufinala.