Autor: Informer.rs

30.04.2021.

12:47

Foto:

Sport

ŠOK! Novak odustao od turnira u Madridu ZBOG TUGE!

Nole po novim, pandemijskim ATP-pravilima ne gubi baš mnogo bodova, a željan je da se za Rolan Garos pripremi kroz nastupe u Rimu (od 9. maja) a potom i drugom ovogodišnjem izdanju Serbia opena (od 22.) pre nego što pretposlednjeg dana maja počne Otvoreno prvenstvo Francuske.

Ipak, australijski novinar Sem Gudvin, tvrdi da je tuga razlog za Đokovićevo odustajanje od Madrida! U tekstu za "Jahu sports", Gudvin se pozabavio Novakovom odlukom!

- Đoković je odigao samo četiri turnira ove sezone, nakon što je rešio da napravi pauzu posle 18. grend slem titule, osvojene na Australijan openu u februaru. Posle osvajanja krune na Melburn parku, Đoković je upozorio na to da će možda igrati manje turnira u 2021. kako bi mogao da provede više vremena sa svojom mladom porodicom. Srbin konstantno priča kako to što je daleko od supruge Jelene i njihovo dvoje dece - predstavlja težak teret za njega.

Informer

 

- Na momente mi to cepa srce-rekao je Đoković nakon što mu je na Norman Bruks Čelendž trofeju deveti put urezeno ime, dodavši:

- Moraću da korigujem moje planove za ostatak godine, a i sve naredne. Jer, vreme koje provodim daleko od svoje porodice je definitivno nešto što utiče na mene. Moraću da vidim kakva su pravila, kakvi su propisi i restrikcije (za dolazak porodice na turnire) širom sveta, Evrope... Činjenica da ne mogu da budem sa porodicom na ovim putovanjima mi predstavlja veliki problem- rekao je Novak nedavno.

Informer

 

Australijski novinar je još poručio:

- Đoković se nada da će uspeti da spreči Rafeala Nadala da 13. put osvoji Rolan Garos, a da istovremeno on dođe do svoje druge tamošnje titule, prve od dosad jedine, osvojene u Parizu 2016.