12.05.2021.

19:46

Foto:

Sport

EVO KOLIKO ĆE NOLE IMATI "SLOBODE" U PARIZU! Francuzi doneli odluku koje će SVI morati da se pridržavaju u toku Rolan Garosa!

Direktor turnira Gi Forže dodao je da će igrači imati priliku "da odu na trčanje ili da uživaju u svežem vazduhu".

On je ocenio da su igrači izrazito svesni situacije vezane za pandemiju korona virusa.

- Naš cilj nije da im stavimo ogrlicu i vežemo ih u hotel ili na terene Rolan Garosa- rekao je Forže.

Informer

 



Pandemija je ove godine pomerila datum početka turnira, sa 23. na 30. maj, dok je prošlogodišnje takmičenje održanao u septembru, sa do 1.000 gledalaca dnevno.Na ovogodišnjem turniru očekuje se veći broj gledalaca, jer će ograničenja na nacionalnom nivou biti umanjena pre i za vreme takmičenja.

Ako zdravstvena situacija nastavi da se poboljšava u Francuskoj, biće dozvoljeno do 5.388 gledalaca svakog dana. Navijači će moći da udju i na šest posebnih područja unutar kompleksa, čiji će kapaciteti iznositi maksimalnih 13.146 mesta, 9. i 10. juna, a očekuje se da organizatori ove godine prodaju 118.611 ulaznica u poredjenju sa 15.000, koliko je prodato prošle godine.

Informer

 



Igrači će po dolasku u Pariz ići direktno u hotel i biće testirani na korona virus pre nego što dobiju akreditaciju, a testove na korona virus obavlajće na svaka četiri dana.Svi teniseri biće smešteni u dva pariska hotela, gde će imati pristup restoranima i teretanama, a pristup terenima Rolan Garosa neće imati u danima kada nisu na rasporedu za igranje.

Navijači stariji od 11 godina moraće da nose maske sve vreme na tribinama, dok će od 9. juna u zavisnosti od usvajanja zdravstvenog sertifikata od strane francuskih vlasti, morati da pokažu negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 48 sati, potvrdu o vakcinaciji ili dokaz da su bili zaraženi i da su se oporavili od virusa. Novitet će biti noćni mečevi na centralnom terenu, koji će se igrati do 9. juna, sa uključenim reflektorima i sa mogućnošću zatvaranja krova na stadionu.

Publike neće biti jedino 9. juna od 21.00, zbog policijskog časa.