Autor: Informer.rs

16.05.2021.

07:28

Foto:

Sport

NOVAK ISKRENO O NADALU! On je moj NAJVEĆI rival SVIH VREMENA! A onda je otkrio kako su se šalili DAN uoči FINALA! /VIDEO/

Iako su ljuti rivali, van terena Novak Đoković i Rafael Nadal se odlično slažu!

Nakon što su Srbin i Španac izborili finale turnira u Rimu, Novak je otkrio o čemu su pričali dan uoči tog meča! 

- Veoma sam ponosan na ono što sam danas postigao. Bio sam skoro pet sati na terenu danas – bio je to jedan dug dan. Iskopao sam sebe iz teške situacije protiv Cicipasa. Bio je jako blizu pobede, a ja sam nekako preokrenuo. Protiv Sonega sam igrao i na višem nivou. Međutim, sebe moram da krivim zbog toga što sam dozvolio da meč ode u treći set, pravio sam mnogo grešaka. On se odlično borio, italijanska publika ga je glasno podržavala. Meni je drago što sam bio deo meča sa publikom, a Italijani su poznati po tome koliko su strastveni. Znao sam da će tako biti - izjavio je Novak Đoković, koji se u subotu sreo sa Nadalom:

Informer

 

- Sreo sam se sa Rafom u svlačionici, šalili smo se i pričali kako "matori momci" i dalje ne odustaju...Video sam da je skoro rekao da smo on, Rodžer i ja matori, ali se ne slažim sa njim. Mi pokazujemo novu svežu energiju! Sjajno je što ćemo igrati u finalu! On je moj najveći rival svih vremena! I posle svega što smo prošli i dalje vlada uzbuđenje kada treba da se sretnemo - rekao je između ostalog Novak!

Novak će odmeriti snage sa Nadalom u finalu mastersa u Rimu u 17:00! 

Nole je naglasio da fizička snaga nije presudna, odnosno da ne rešava samo ona pobednika.

Informer

 

- I um i telo služe duhu, pa tako smatram da je duh presudan i on simbolično predstavlja inspiraciju, motivaciju, ljubav i strast prema ovom sportu. To je ono što mi i dan danas pomaže da se borim sa životnim preprekama, ta želja da i dalje nastavim da krčim svoj istorijski put u ovom sportu kako bih ostavio što veći trag. Um je ipak mesto gde se dešava mnogo toga, pa je ta psihološka borba veoma bitna i zbog toga bih stavio duh ispred uma i tela jer je to ono što me izvlači iz ovih situacija. Naravno, tu je i srce koje me drži da izvučem maksimum. Trudim se da u bitnim trenucima držim koncentraciju, kako bih dostigao sve što se može, ali sada mislim da mi je duh najpotrebniji, kažem sebi - pokaži svima šta znaš, možeš i hoćeš. Mislim da je to ono što će biti presudno u ovakvim trenucima.