Autor: Informer.rs

24.05.2021.

08:58

Foto:

Sport

NOVAK OTVORIO KARTE! Upalio je mašinu, ovako se sprema da SRUŠI Nadala! Otkrio kako PSIHIČKI UNIŠTAVA mladu generaciju!

Prvi teniser sveta trijumfovao je na Australijan openu, a sada želi i grend slem u Parizu ma teremnu Rafaela Nadala. 

Novak je u Beograd došao posle finala mastersa u Rimu, u kome je izgubio od Španca, ali nakon što je u subotu na terenu proveo pet sati.

Informer

Novak Đoković na basketu sa Markom i Đorđem

- Zadovoljan sam kako sam igrao u Rimu. Posle pet sati provedenih na terenu u subotu, bio sam dobar u nedelju. To me je zadovoljilo, saznanje da mogu da igram dobro. Sve sam podredio Parizu. Na ovom turniru ću se fokusirati na rad na određenim segmentima igre da ih poboljšam, kako bih zasijao u Parizu - rekao je Đoković koji je sad sve podredio "Kupu musketara".

Informer

 

Naš as kaže da ima specijalne pripreme za grend slem

- Radim specifični fitnes, nekako približniji meču. Nema dizanja tegova rada na snazi i ostalih stvari. Imam teniski trening, fitnes trening, što bi se reklo fino podešavanje za meč i za ono što je neophodno za igranje na visokom nivou. Trudim se da trening bude dinamičan - kaže Novak.

Na pitanje da li bi voleo da se Gren Slemovi smanje na dva dobijena seta ili da se igra na tri kao do sada, naš as je rekao iskreno.

Informer

 

- Više volim da gram na pet setova, osećam se fit, imam više iskustva, stavlja me u bolju poziciju sa mlađim igračima. Ako su motivisani i ako igraju dobro na početku dva, tri seta, to može da bude problem za mene. Što je duži meč oni lakše padaju psihološki i može da se iskoristi sa moje strane za dobijanje meča - otkrio je Novak kako lomi novu generaciju.

- Ja bih uvek izabrao na tri dobijena seta.