Autor: Informer.rs

28.05.2021.

07:58

Foto:

Sport

SRPSKI TENISER ŠOKIRAO SRBIJU! Đoković ne želi da ide u Tokio?

Olimpijske igre su na programu od 23. jula do  8. avgusta, a jedan od najboljih srpskih sportista svih vremena šokirao je javnost nakon plasmana u polufinale Srbija opena u Beogradu.

Naš as pobedio je Argentinca Federika Koriju za 55 minuta rezultatom 6:1, 6:0, a onda pričao o Olimpijskim igrama.

Informer

 

Javnost u Japanu je podeljena po pitanju održavanja Igara. Organizatori tvrde da nema govora o otkazivanju i da će čak biti dozvoljeno prisustvo publike u određenoj meri. Ukoliko se to ipak promeni i tribine budu prazne, Novak ne planira da putuje u Japan!

- Dokle god je dozvoljeno prisustvo publike na Igrama, ja planiram da igram. Za sada jeste, iako će kapacitet biti znatno smanjen. Da uopšte nije dozvoljen dolazak navijača, razmislio bih da li da idem u Japan. Za sada idem. Ne mogu da sudim da li je bolje da Igre budu održane ili ne. Ne znam ni koliko je Japanaca tačno protiv Igara jer ne želim da se oslanjam na natpise u medijima, pošto je tu dosta nagađanja i različitih interesa - jasan je Novak i tako iznenadio navijače.

Informer

 

Novak je na startu sezone poručio da je zlatna medalja na Olimpijskim igrama jedan od glavnih ciljeva ove sezone, pa zbog toga čudi što razmišlja o tome da li da ide u Tokio. Takođe, Tokio je  možda i poslednja šansa da osvoji zlatnu medalju koja mu nedostaje.

Za sada ima samo jedno odličje sa Igara, bronzu osvojenu pre 13 godina u Pekingu. Tokom Igara u Parizu 2024. već će imati 37 godina i biće veteran.