Autor: Informer.rs

04.06.2021.

21:22

Foto: reuters

Sport

UHAPŠENA TENISERKA PUŠTENA IZ PRITVORA! Ruskinja negirala OPTUŽBE, sprema ŽALBU!

Sizikova nije formalno optužena, ali ostaje pod istragom, rečeno je agenciji Asošiejted pres u pariskom tužilaštvu. Ruskinja je uhapšena u četvrtak u francuskoj prestonici pošto je odigrala meč u dublu na Rolan Garosu.

Ruskinja je negirala navode, a njen advokat Frederik Belo rekao je za AP da 26-godišnja teniserka želi da uloži žalbu zbog klevete. On je rekao da je teniserka šokirana.

- Stavljena je u pritvor kao kriminalac. Ona je rekla da je nevina i nije želela da joj pomažem tokom ispitivanja pošto se smatra žrtvom - naveo je.

Belo je rekao da je danas počeo da je zastupa, kada su ga kontaktirali teniserkini roditelji. Tužilaštvo je saopštilo da je Sizikova uhapšena zbog "podmićivanja u sportu i organizovane prevare za dela koja su najverovatnije počinjena u septembru 2020. godine".

Jedinica francuske policije specijalizovana za prevaru prilikom klađenja i nameštanje utakmica, slučaj protiv Sizikove je pokrenula prošlog oktobra.

Informer

Nije navedeno koji meč je sumnjiv, a pojedini nemački i francuski mediji preneli su da su u vreme prošlogodišnjeg Rolan Garosa bili sumnjivi obrasci klađenja na meč prvog kola ženskog dubla koji su 30. septembra igrale Sizikova i Amerikanka Medison Brengl protiv rumunskih teniserki Andree Mitu i Patricije Marije Tig.

Sizikova je u petom gemu drugog seta izgubila svoj servis bez osvojenog poena, a tokom gema je napravila dve dvostruke servis greške.

List Parizijen preneo je danas da su desetine hiljade evra u nekoliko kladionica u različitim zemljama uložene na opkladu da će rumunske teniserke osvojiti taj gem.

Teniski savez Francuske saopštio je da neće komentarisati slučaj dok traje istraga.