Autor: Informer.rs

11.06.2021.

18:39

Foto: Tanjug/AP

Sport

CICPAS U FINALU POSLE VELIKE DRAME! Grk ispisao istoriju, Zverev se kasno probudio! /VIDEO/

Meč je trajao tri časa i 40 minuta , a Cicipas će se u velikom finalu sastati sa pobednikom meča Novak Đoković - Rafael Nadal.

Cicipas je ispisao istoriju, on je prvi Grk koji će igrati u nekom grend slem finalu.

Već na početku seta, Cicipas je napravio brejk i poveo 3:0 u gemovima.Nije bilo brejka do kraja seta, a u osmom gemu, Zverev je odservirao udarac koji je išao 215 km/h.Posle 37 minuta igre, grčki teniser je osvojio prvi set rezultatom 6:3.

U drugom setu je Zverev bolje počeo. Već na startu je oduzeo servis rivalu i poveo sa 3:0. Međutim, Cicipas uspeva da dobije narednih šest gemova i osvoji drugi set nakon 

Cicipas je poveo u gemovima u trećem setu i tada se činilo da je blizu pobede. Međutim, Zverev je ubacio u petu brzinu i dobio treći set nakon 51 minuta igre.

Peti set je bolje otvorio Zverev uzevši brejk u prvom gemu četvrtog seta. Nemac je sačuvao brejk prednosti i nakon 41 minuta uspeo da osvoji set u svoju korist rezultatom 6:4.

U četvrtom gemu poslednjeg seta, Cicipas je uspeo da oduzme servis rivalu, a Zverev je u jednom trenutku potražio tablete protiv bolova.

Grčki teniser je bio fizički spremniji, a u osmom gemu je propustio četiri meč lopte na servis Aleksandra Zvereva, od kojih su bile dve vezane, a u narednom gemu na svoj servis uspeo je da potvrdi set i plasira se u veliko finale.