Autor: Informer.rs

13.06.2021.

20:08

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

ŠAMPION KAKAV SE JEDNOM RAĐA! Grend slemovi me MOTIVIŠU, želim da nastavim ovako!

Novak Đoković je nakon četiri epska meča protiv Muzetija, Beretinija, Nadala i Cicipasa osvojio svoju 19. grend slem titulu i tako došao na "-1" u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera. 

Kao i uvek Đoković je bio izuzetno raspoložen za razgovor sa novinarkom, a pre svega zahvalio se teniskim velikanima koji su došli da uveličaju finale na stadionu "Filip Šatrije". 

Informer

- Privilegija je biti ovde sa šampionima poput Džima i Borga, Vi ste pisali zlatnim slovima istoriju našeg sporta. 

Nakon čega se Đoković "prebacio" na engleski kako bi ga razumeo i Stefanos Cicipas. 

- Mogu da se povrežem sa onim što on sada doživljava, gubio sam finala ovo su momenti u kojima moraš da budeš najjači. Siguran sam da će se vratiti i postati šampion na brojim grend slemovima, svako poštovanje za tebe i tvoj tim - poručio je Novak Cicipasu. 

Ponovo je Novak progovorio na francuskom. 

Informer

- San je biti ovde i posle ovakve borbe osvojiti jedan od najznačajnijih trofeja u našem sportu. Grend slemovi me inspirišu da igram najbolje što mogu, velika inspiracija su bila moja deca, članovi mog tima i bez njih ne bi bilo moguće sve ovo. Ovo je timski uspeh, izuzetno sam srećan i ponosan. Želim da nastavim sa uspesima ove godine - kazao je Novak uz smeh i dodao. 

- Želim da se zahvalim svima u Srbiji, svima pored malih ekrana i Vama koji ste došli ovde da podržite mene i Cicipasa. Pozdravljam našu braću i sestre u Grčkoj, veoma smo povezani imate velikog šampiona u Stefanosu i pred njim je velika budućnost - podvukao je Novak Đoković.