Autor: Informer.rs

14.06.2021.

13:26

Foto:

Sport

ZIMONJIĆ OPČINJEN USPEHOM ĐOKOVIĆA! Ovo je NEVEROVATNO! Nadal i Federer su mu POMOGLI!

O velikom uspehu Novaka Đokovića i osvajanju Rolan Garosa,  govorio je Nenad Zimonjić u emisiji na televiziji Prva.

- Jednostavno, ovo je neverovatan uspeh, ja sam pod utiskom i sada jer znam koliko je teško biti u situaciji da igrate protiv najvećeg rivala, što je njemu Nadal. Da se pobedi Nadal u tako teškom i zahtevnom meču velika je stvar. Čovek se iscrpi u tim situacijama, a on se opet podigao u finalu. Kod Nadala 0:5 u prvom setu, pa da smogne snage i da veruje u pobedu, to je neverovatno. Bio je neverovatan nivo tenisa, posebno treći set koji je prelomio. Niko nije verovao da u finalu može da smogne snage i da se vrati, on se izdigao i opet vratio i odigrao takva tri seta bez šanse ikakve za Cicipasa. Nije imao nijednu brejk loptu u tri seta. Istorijska pobeda, ostvario je nešto što niko nikada nije uradio i to je fancinantno. Samo je nebo granica- kaže Zimonjić.

Informer

 

Novak se izdigao opet kao feniks.

- Upravo je to, mnogo su mu pomogli Federer i Nadal da postane ono što jeste danas. Većina bi se zadovoljila da bude treća iza njih, ali ne i Novak. Maksimalna posvećnost i rad su ga doveli do svih ovih rezultata. To su godine i godine rada, želje i motivacije. Ono što on radi na terenu je neverovatno. Privilegovani smo da gledamo tenis na ovom nivou i kako oni pomeraju granice, koje su neshvatljive. Videlo se u finalu kod Cicipasa da je odigrao fenomenalno dva seta, ali ni posle toga nije bio blizu pobede -rekao je Zimonjić.

Informer

 

Nekadašnji srpski teniser Radmilo Armenulić je rekao da je Novak odigrao najbolje setove sada na šljaci.

- To je sada sve diskutabilno. Novak je svakako poseban. Njegova motivisanost je da postane najbolji svih vremena i na dobrom je putu jer mu je to uvek bio cilj. On i dalje uči nove stvari, što nije slučaj sa većinom tenisera i sportista. Novak je na svim podlagama odličan i nedodirljiv je. Bilo bi fenomenalno da osvoji sva četiri Grend slema i da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.