Autor: Informer.rs

29.06.2021.

12:07

Foto: reuters

Sport

SUKOB PRED MEČ SA NOVAKOM! Udario po Đokoviću zbog ATP! Čoveče, da li si normalan?

Južnoafrikanac, koji je od Novaka u finalu 2018. izgubio u tri seta, trenutno je član ATP Saveta igrača, pa ćemo bez sumnje gledati žestoku borbu. 

Podsećanja radi. Đoković je pred početak Vimbldona pričao o sukobu sa ATP, kao i o tome da nema dovoljno transparentnosti u vezi sa 30-godišnjim planom koji ATP priprema.

Informer

Kevin Anderson

Anderson je pred meč sa prvom teniseom u drugom kolu grend slema uzvratio Srbinu.

- U pitanju je vrlo delikatan balans. Ako pogledate svaku organizaciju na svetu, predstavnici pokušavaju da donesu najbolje odluke za širu grupu ljudi. Neke informacije ne možete da delite sa čitavom grupom igrača. To onda ne bi funkcionisalo. Postoji razlog zašto su pojedine informacije osetljive, ne možete da ih delite sa većom grupom igrača - kazao je Anderson koji se nije libio da udari na Đokovića. 

Informer

Novak Đoković i Kevin Anderson

Što tiče moje uloge u Savetu, mogu da kažem da svi mi ulažemo dosta vremena da predstavljeno igrače najbolje što možemo. Mnogo smo pričali o komunikaciji, imate mnogo ljudi na Turu koji su dobrodošli u smisli da razgovaraju i objasne što je moguće više igračima kako stoje stvari. Mislim da nije fer reći kako neme transparentnosti. Neke informacije su privatne i neko drugi će na to gledati sasvim drugačije. Mislim da je bitno da se igrači razumeju. Komunikacija je važna, prvi sam svestan toga i mislim da je to dvosmerna ulica.

Bonus video