Autor: Informer.rs

02.07.2021.

16:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAKA ČEKA POTENCIJALNA "MINA" U OSMINI FINALA! Specijalista na ŠLJACI tiho stigao u sam VRH tenisa! /FOTO/

Čileanac Kristijan Garin je u trećem kolu savladao Pabla Martineza sa 3:1 u setovima i tako izborio osminu finala na trećem grend slemu u godini, a kao i većini južnoameričkih tenisera omiljena podloga mu je šljaka. 

Informer

Garin je trenutno 23. igrač sveta, ali je tu stigao poprilično tiho iako već sada ima pet ATP titula i sve su osvojene na šljaci. Od 2019. godine Čileanac je slavio u Hjustonu, Minhenu, Kordobi, Rio de Žaneiru i Santjagu.

Zanimljivo, što se tiče grend slemova ova godina mu je do sada najjača pošto je i na Rolan Garosu stigao do osmine finala. Poznat je kao dobar "autsajder" pošto je u karijeri uspevao da dobije i Aleksandra Zvereva i Danila Medvedeva kada su njih dvojica već bila u vrhu svetskog tenisa. 

Informer

Novak i Garin su se samo jednom sastajali i to 2020. godine na ATP Kupu u Australiji kada je srpski as ubedljivo slavio sa 6:3, 6:3. Ipak, 25-godišnji Čileanac je do sada pokazao značajan napredak na travi pošto je prethodne tri godine eliminisan u prvom kolu u Londonu, te bi mogao da predstavlja "minu" našem teniseru.