Autor: Informer.rs

03.07.2021.

23:49

Foto: Tanjug/AP

Sport

VIMBLDON, 6. DAN! Novi rekord Federera, povreda jača od Kirjosa, Medvedev u spektakularnom meču dobio Čilića! Teniserke napravile HAOS... /FOTO/

Federer je do trijumfa nad Kameronom Norijem stigao posle dva sata i 36 minuta igre pobedivši rezultatom 3:1 (6:4, 6:4, 5:7, 6:4). Ovo je 69. put da će Rodžer igrati četvrto kolo Grend slema, što je novi rekord! 

Informer

 

Danil Medvedev pobedio je Marina Čilića posle velikog preokreta, jer je Hrvat vodio 2:0 i plasirao se u osminu finala Vimbldona!

Informer

 

Australijski teniser Nik Kirjos predao je meč trećeg kola Vimbldona protiv Feliksa Ože-Aljasima.On je pri rezultatu 1-1 u setovima video da ne može da nastavi duel zbog povrede mišića stomaka.

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u osminu finala Vimbldona, nakon što je pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 3:1 u setovima.Zverev će u osmini finala igrati protiv Kanađanina Feliksa Ože-Aljasima, kome je meč predao već pomenuti Nik Kirjos.

Italijanski teniser Mateo Beretini plasirao se u osminu finala Vimbldona pošto je pobedio Slovenca Aljaža Bedenea sa 6:4, 6:4, 6:4.U ponedeljak će ovaj 25-godišnji Italijan igrati protiv Belorusa Ilje Ivaške u pokušaju da se prvi put plasira u četvrtfinale Vimbldona!

Informer

 

Prava drama viđena je na meču Jelene Ostapenko i Ajle Tomljanović. Tomljanović je posle preokreta pobedila letonsku teniserku 4:6, 6:4, 6:2. Delovalo je da se Jelena Ostapenko povredila u trećem setu, ali joj Ajla nije verovala.

Informer

Nik Kirjos

I Australijska teniserka Ešli Barti plasirala se večeras u osminu finala Vimbldona. Savladala je Čehinju Katerinu Sinjijakovu u dva seta 6:3, 7:5. Barti će u finalu igrati takođe protiv Čehinje Barbore Krejčikove, koja je eliminisala Anastasiju Sevastovu sa 2:1.

Informer

Beretini

Nemačka teniserka Anđelik Kerber plasirala se u osminu finala Vimbldona pošto je pobedila Beloruskinju Aleksandru Sasnovič sa 2:6, 6:0, 6:1. Kerber je zaostajala 5:1 u prvom setu kada je meč prekinut na oko 90 minuta zbog kiše! Bivša šampionka Vimbldona će u osmini finala igrati protiv Amerikanke Koko Gof koja je sa 6:3, 6:3 slavila protiv Slovenke Kaje Juvan.

Dakle, u narednu rundu u muškoj konkurenciji plasirali su se:

Beretini, Ivaška, Sonego, Hurkač, Zverev, Feliks Ože Alijasim, Federer i Medvedev.

Kod dama uspešne su bile:

Kerber, Badosa, Mučova, Tomljanović, Radukanu, Gauf, Krejčikova i Barti.