Autor: Informer.rs

04.07.2021.

08:48

Foto: printscreen

Sport

NA OVAJ DAN SRBIJA JE DOBILA NAJBOLJEG TENISERA NA SVETU! DECENIJA je prošla, a NOVAK je i dalje TENISKI KRALJ! /FOTO/VIDEO/

Novak Đoković je kralj tenisa! Mnogi kažu i najbolji igrač svih vremena!

Ono što je sjajni Srbin uspeo u svjoj karijeri vredno je divljenja, a okrenuta je nova stranica u istoriji ovog sporta!

Retki su oni koji su pre deceniju verovali da će Srbija IKADA imati najboljeg tenisera sveta!  U to posebno, kada su harali Federer i Nadal ova misao je bila neverovatna!

Strašni teniski as je osvojio 19. grend slemova, a smeši mu se i ovogodišnji Vimbldon! Najbolji srpski sportista ikada je 4. jula 2011. počeo prvu nedelju na prvom mestu ATP liste. Sada ima čak 327 sedmica, što je apsolutni svetski rekord. Za taj period Federer i Nadal su zajedno bili 132 nedelje na tronu!

Informer

 

Od 2011. Novak je šest puta godinu završavao kao najbolji na svetu. Nadal tri puta. Federer – nijednom!Dakle, ovo je bilo deset godina apsolutne Novakove vladavine!

Do tog jula 2011. Federer je vodio 14:9 u međusobnim duelima sa Đokovićem. Sada je 27:23 za Novaka! I Nadal je vodio protiv Novaka do tada! Bilo je 16:11 za Španca. Sada je 30:28 za Srbina! Ne treba zaboraviti ni da je Nole jedini teniser koji je pobedio Nadala dva puta na Rolan Garosu, oba puta u ovih deset godina! Srbin je i jedini koji je bar dva puta pobedio Federera na Vimbldonu!

Nebo je granica za Novaka Đokovića...