Autor: Informer.rs

05.07.2021.

23:25

Foto: Tanjug/AP

Sport

FEDERER BLISTAO OD SREĆE NAKON SJAJNE PARTIJE! Zahvaljivao se navijačima, hvalio Sonega...

Rodžer je odigrao najbolji meč ove sezone i apsolutno zasluženo srušio Sonega za četvrtfinale i nastavak takmičenja na Vimbldonu. 

Informer

- Jako sam srećan. Nezgodni uslovi, napolju, unutra, protiv Lorenca koji je opasan. Osećao sam da kada sam uzeo prvi set da ću moći da iskontrolišem. Hvala navijačima što čine ovaj trenutak posebnim - istakao je Federer

Rodžer će u narednoj rundi protiv boljeg iz duela Medvedev – Hurkač. Taj meč je prekinut zbog kiše i biće nastavljen u utorak, a sve to znači da će neko od ove dvojice imati manje vremena za oporavak od Federera.

- Nisam srećan zbog toga. Nije fer iskreno. Ali, tako je. I ja sam bio nekada u tim situacijama. Oni su mladi, mogu da se oporave. Tako da za njih to nije problem - dodao je Federer i nasmejao publiku.

Informer

Ova godina je poslednja u kojoj je bilo središnje nedelje i maničnog ponedeljka.

- Uživao sam u nedelji, prošetao sam sa timom, trava se odmarala, igrači nisu imali šta da rade. Mnogo tradicije ovde, na ovom turniru. Poslednji put središnja nedelja i manični ponedeljak. Srećan sam što sam igrao u toj eri, ali mogu da razumem. Biće više tenisa, ljudi, fleksibilnosti zbog kiše - podvukao je Švajcarac.