Autor: Informer.rs

09.07.2021.

07:29

Foto: Tanjug/AP

Sport

OVO TENIS NIKADA NIJE VIDEO! Novi rekord Đokovića, oduvao je Federera! Opet!

Prvi teniser sveta deseti put u karijeri uspeo da u jednoj sezoni odigra tri polufinala grend slemova. 

Novak Đoković u petak igra polufinalni meč Vimbldona protiv Denisa Šapovalova (ne pre 16.30 časova, RTS 1). 

Novak je u Australiji preko Danila Medvedeva došao do titule, dok je na Rolan Garosu pobedio Rafaela Nadala u polufinalu, a onda Stefanosa Cicipasa u finalu. 

Informer

 

U Londonu je pobedom nad Martonom Fučovičem uspeo da obori rekord Rodžera Federera. Švajcarac je devet puta u karijeri uspeo da dođe do tri polufinala grend slema u sezoni, poslednji put 2014. godine. 

Novaka je 2007. prvi put dostigao ovaj nivo konstantnosti, to je uradio i 2008. a onda je čekao do 2011. da ponovi uspeh i da bude na tri polufinala grend slema u takmičarskoj godini. 

Sve do 2016. godine je držao ovaj neverovatan nivo tenisa, ali 2017. i 2018. godini nije uspeo da se na tri grend slema dokopa polufinala. Potom je izdominirao 2019,  a prošle sezone nije bilo Vimbldona, a na US Openu je diskvalifikovan u četvrtom kolu kada je u meču sa Pablom Karenjom Bustom nenamerno pogodio pomoćnog sudiju lopticom. 

Informer

 

Rafael Nadal je šest puta uspevao da uradi ovo, a Endi Marej četiri puta. Pitanje je koliko ćemo čekati da neko stigne Đokovića, pošto nova generacija teško dolazi do završmnice velikih takmičenja.