Autor: Informer.rs

26.07.2021.

12:29

Foto: Tanjug

Sport

ŠOK U TOKIJU! Favotiktinje REDOM popadale! Dve igračice iz samog vrha napuštaju Japan! Nastavljaju samo ČETIRI iz TOP 10!

U Tokiju se nisu ni pojavile neke teniserke iz Top 10 poput Sofije Kenin, Bjanke Andresku i Simone Halep. A još tri su eliminisane u prva dva kola! Juče je ispala prva teniserka sveta Ešli Barti, a danas su takmičenje u drugom kolu završile Arina Sabalenka (3. na svetu, Belorusija) i Iga Svjontek (6, Poljska).

Sabalenku je eliminisala hrvatska autsajderka Dona Vekić – 6:4, 3:6 7:6 (7:3). Hrvatica je posle velike borbe osvojila prvi set, ali je Beloruskinja u drugom i lako stigla do izjednačenja. Imala je Sabalenka u trećem setu vođstvo od 3:1 i dve vezane brejk lopte ali je Vekićeva uspela da se izvuče. I da potom u taj-brejku baci na kolena treću teniserku sveta. U osmini finala igra sa Elenom Ribakinom iz Kazahstana!

Informer

 

Iga Svjontek se nije lepo provela protiv 29. igračice sveta Paule Badose – 3:6, 6:7 (4:7). U osmini finala je čeka okršaj sa Nadijom Podoroskom iz Argentine.

Ulogu favorita je opravdala šesta teniserka sveta Elena Svitolina protiv Ajle Tomljanović. Ali tek posle preokreta – 4:6, 6:3, 6:4!  

Evo kako izgledaju parovi osmine finala:

Badosa (Španija) – Podoroska (Argentina)

Benčić (Švajcarska) – Krejčikova (Češka)

Pliškova (Češka) – Đorđi (Italija)

Sakari (Grčka) – Svitolina (Ukrajina)

Soribes Tormo (Španija) – Pavljučenkova (Rusija)

Van Ujtvank (Belgija) – Mugurusa (Španija)