Autor: Informer.rs

29.07.2021.

12:14

Foto: reuters

Sport

HRVATI SLAVE NOVE MEDALJE I PIŠU ISTORIJU! ZLATO I SREBRO stižu u komšiluk! Prvo da popijemo pivo, pa da priredimo NACIJI PRAZNIK! /FOTO/

Oni su u polufinalu turnira dublova savladali novozelandski par Danijel/Venus 6:2, 6:2. Tako su Čilić i Dodig obezbedili najmanje srebro na Igrama u Tokiju.

Informer

 

Neizvestan je bio meč samo do 2:2 u prvom setu, nakon čega hrvatski tandem pravi seriju od osam gemova i dolazi do nedostižnih 6:2, 4:0.

Čilić i Dodig su odigrali 22 meča u parovima do dolaska u Tokiju i slavili u 12, a najbolju formu imali su 2016. godine kada su u Dejvis kupu upisali sve pobede u parovima.

S tribina su ih pratila zlatna braća Sinković i zdušno navijala.

- Kad smo videli kako su oni izdominirali celo takmičenje, inspirirali su nas. Pričali smo pre meča, šta su momci napravili tokom karijere, možemo im se samo nakloniti. A došli su nas i podržati, doneli su nam i sreću i ugledali smo se na njih da pokušamo ući u finale - kazao je Čilić.

Informer

 

Čekalo se, ali sada je jasno da ćemo gledati hrvatsko finale dublova, jer šampioni Vimbldona Nikola Mektić i Mate Pavić dobili Amerikancie Osina Krajičeka i Tenisa Sandgrena.  U dva seta bilo je 6:4, 6:4. Ključni momenti u oba seta dogodili su se u trećem gemu, kada su Amerikanci posle velike borbe gubili servis.

Šta ovo znači? Samo dvaput u istoriji dogodilo se da tenis iz iste zemlje na Olimpijskim igrama igraju finale, zadnji put pre čak 113 godina!

To bi značilo sutrašnji sportski praznik u Hrvatskoj! Ali prvo da popijemo pivo! - jasan je bio Čilić.

Mektić i Pavić su najbolji dubl ove godine, imaju 51 pobedu i samo 5 poraza.