Autor: Informer.rs

29.07.2021.

13:34

Foto: reuters

Sport

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Greg Popovič i Novak Đoković su rođaci!

Dosad se pričalo o poreklu Grega Popoviča i navodilo da mu je majka Hrvatica, a istraživanjem objavljenim na portalu Poreklo nesumnjivo je utvrđeno da to nije tačno!

Informer

 

Njegova majka je poreklom iz Crne Gore i to iz istog plemena iz kojeg je i najbolji teniser sveta Novak Đoković! Gregov otac Rejmond rođen 1918. godine u braku Srbina iz Crne Gore Danila Popovića i Poljakinje Meri Prosko!

Rejmond je bio njihovo treće od ukupno šestoro dece – šest sinova. Gregov deda Danilo u SAD je stigao 1910. ili 1911. godine, a za sad nije poznato iz kog dela Crne Gore potiče. Sa druge strane,  utvrđeno je da je Gregova majka iz plemena Ozrinići te da joj je devojačko prezime Mašulović. Otkriveno je i njeno ime – Doroti, tj. Dara, čime su opovrgnuti dosadašnji napisi da se Gregova majka zvala Кatarina i da je iz Hrvatske.

Informer

 

Gregov deda po majci Miloš Mašulović došaoje u Ameriku 1914. zajedno sa bratom Petrom. U dokimentima piše da potiču iz sela Praga kod Nikšića i da im se otac zvao Stevan! Istom plemenu pripada i najbolji svetski teniser svih vremena Novak Đoković koji je od ogranka Dragojevića, što znači da su Greg i Novak rođaci!