Autor: Informer.rs

29.07.2021.

16:47

Foto: ap photo/AP Photo/Charlie Riedel

Sport

ZVEREV PLAČE! PRETIO JE NOVAKU, poslednji put ga je pobedio 2018, a sad protiv Srbina mora da igra u polufinalu OI!

Nemac i Srbin, koji nije izgubio ni set u Tokiju, u petak, ne pre 9.30, igraju u polufinalu Olimpijskih igara.

Hvalio se Zverev pred početak takmičenja kako može da pobedi Đokovića, pa je dobio šansu da to i dokaže.

- Uvek mislim da sam spreman da se suprotstavim Đokoviću. Protiv njega morate da imate inicijativu u razmenama -  rekao je Zverev pre nekoliko dana.

Samo, nije jasno zašto je Nemac toliki optimista, jer je izgubio od Srbina pet vezanih mečeva.  Đoković će deveti put igrati protiv Nemca, a trenutno vodi 6:2 u međusobnim susretima.

Informer

 

Ove godine su se sreli dva puta, oba puta na tvrdoj podlozi kakva je i u Tokiju, a Srbin je odneo obe pobede. I to oba puta posle preokreta – na ATP kupu u Australiji 6:7 (3), 6:2, 7:5, pa na Australijan openu 6:7 (6), 6:2, 6:4, 7:6 (6).

Mada, na ta dva poslednja meča, prvi teniser sveta je morao da juri prednost Zvereva. Nemac je dobio prvi set u Melburnu 7:6, a onda je Novak ubacio u brzinu i pomegao ga sa terena. Pre toga je Novak preokrenuo i na ATP kupu. 

Informer

 

Poslednji put je Zverev dobio Novaka pre tri godine na Završnom mastersu 6:4, 6:3, a pre toga 2017. na šljaci u Rimu 6:4, 6:3. 

Informer

Aleksandar Zverev

Od osam mečeva, na tvrdoj podlozi su odigrali šest, a Novak je dobio  pet, kao i jedan na šljaci, na Rolan Garosu pre dve godine.

Informer

 

Ako savlada Nemca, Novak Đoković bi za zlato igrao protiv Karena Hačanova ili Pablo Karenjo Busta.

Bonus video