Autor: Informer.rs

04.08.2021.

12:12

Foto: tanjug/AP Photo/Michel Euler

Sport

DA LI JE NADAL LJUBOMORAN NA NOVAKA? Kaže da neće biti frustriran, ali...

Novak Đoković je osvojio sva tri grend slema u 2021. godini, Australijan open, Rolan Garos i  Vimbldon i samo mu još nedostaje Ju Es open za istorijski uspeh. 

Nadal će prvi meč posle poraza od Đokovića u polufinalu Rolan Garosa prošlog juna odigrati na ATP turniru u Vašingtonu. 

Informer

Deli prvo mesto po broju grend slem trofeja sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom, pošto sva tri člana "velike trojke" imaju po 20 takvih titula. Ipak, Španca to ne opterećuje.

- Iskreno, to je važno kao i uvek. Činjenica da Novak ima 20, Rodžer 20 trofeja i ja 20 mi ne povećava motivaciju, niti pritisak. Moj pristup se neće promeniti. Uvek sam isti. Radim po svom. Ako igraju Novak ili Rodžer tamo i osvoje turnir - bravo za njih. Neću biti frustriran zbog toga. Znam da sam postigao nešto o čemu nisam ni sanjao, i nastaviću da se borim, da radim - kazao je Nadal, koji je dodoao  da ne oseća pritisak zbog nadolezeće nove generacije mladih tenisera.

Informer

 

- Svako pristupa problemu na drugačiji način. Mi smo pod pritiskom jer zbog konkurencije osećate veći stres. Ali, u isto vreme, mi smo presrećne osobe, jer možemo da radimo na jednom od svojih hobija. Najvažnija stvar u ovom životu, prema mom mišljenju je da više od svega budete srećni -  rekao je Rafael Nadal.

Bonus video