Autor: Informer.rs

09.08.2021.

11:47

Foto: AP/Photo

Sport

PLAĆENI MEDIJSKI NAPADI NA NOVAKA! Skandal nad skandalima! Englezi su dotakli dno!

Nedostaje prvom teniseru sveta samo Ju Es open, pošto već ima Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon.

US open počinje 30. avgusta, pa su već krenuli organizovani napadi na Novaka Đokovića, pritiscima žele da ga nakon neuspeha na Olimpijskim igrama u Tokiju dodatno "poljuljaju".  

Podsećanja radi, još dok je bio u Tokiju zapadnu mediji su ga pljuvali. Novak je pričao o tome kako se bori sa pritiskom, što su pojedini mediji iskoristili da prikažu kao napad na Simon Bajls, američku gimnastičarku koja se u jednom trenutku povukla sa takmičenja zbog problema sa mentalnim zdravljem.

Informer

Potom je francuski "L'Ekip" napisao taj tekst objasnio da je napravio veliku grešku, da je sve izvukao iz konteksta i da je tekst lažan.

Sada je krenula nova kampanja udara na Srbina. Sajt "Brinkvajr" ("Brinkwire") za manje od sat vremena objavio je tri teksta protiv Novaka, od kojih je jedan upravo oko Bajls, a dva se tiču bacanja reketa. Pustili i dva pozitivna teksta o Rafaelu Nadalu, jedan kako pruža podršku Bajlsovoj, a drugi kako njegov stric Toni napada Novaka zbog lomljenja reketa.

Inače, pomenuti sajt se bavi plaćenim tekstovima, pa je svima sve jasno. Neko plaća napade na Novaka, vide to njegovi navijači.

- Mi verujemo da su novinarska saopštenja evoluirala. Zbog toga je 'Brinkvajr' novo mesto za blogove, onlajn zajednicu, oglašivače, članove i sve zainteresovane". Mi naplaćujemo PR agencijama, marketinškim agencijama i onima koji su u ovom poslu postavljanje vesti na naš sajt. Osnovani smo 2015. godine i nalazimo se u Velikoj Britaniji, dok su naši autori u Americi, Britaniji i Australiji - navodi se u obrazloženju na njihovom zvaničnom sajtu.

Samo neka udaraju ispod pojasa, Novak će pričati na terenu u Njujorku, gde su ga propšle godine sramno eliminisali. Sledi osveta!

Bonus video