Autor: Informer.rs

11.08.2021.

20:38

Foto: reuters

Sport

Previše Novak poštuje i voli Srbiju da bi to uradio! Francuska šampionka brani najboljeg tenisera svih vremena!

Nije Novak uspeo da stigne do medalje u Tokiju, a odmah su se poznati zapadni dušebrižnici potrudili da prozivaju najboljeg tenisera svih vremena. Posebno nakon poraza od Karenja Buste u borbi za treće mestu u singlu, ali i nakon što se povukao iz miks dubla. 

Informer

Ipak, nađe se i neko ko racionalno razmišlja i nema problem sa tim što je srpski teniser pokorio svet, srušio sve moguće rekorde i postao najbolji teniser ikada, ovoga puta je to Marion Bartoli. 

- Ne verujem da bi Novak tek tako rekao: ’Pa, nisam uzeo medalju u singlu, tako da sad jedino želim da odem’. To jednostavno nije Novak. On je izuzetno fina osoba i previše poštuje sport i svoju zemlju da bi uradio tako nešto i odrekao se borbe za medalju, a da nije imao pravi problem - rekla je Bartoli i dodala.

- Možda je neko drugi trebalo da igra miks, ali Novak je procenio da može. Možda nije do kraja shvatao koliko su uslovi u Tokiju brutalni u to doba godine. Mnogo je vlažno i toplo. Mislim da je fizički bio iznuren, i to možemo da razumemo posle svega što je prošao.

Nakon Olimpijskih igara Novak je uzeo odmor kako bi proverio svoje telo, a ozbiljnost situacije potvrđuje odluka da propusti Sinsinati i tako ne odigra meč sve do US Opena koji počinje 30. avugsta.