Autor: Informer.rs

13.08.2021.

16:06

Foto:

Sport

MEDVEDEV SE NAMERAČIO NA PRVO MESTO! Evo šta je rekao o ĐOKOVIĆU!

Ruski teniser Danil Medvedv zauzima drugo mesto na ATP listi, ima 9.920 bodova, dok je na vrhu i dalje ubedljiv Novak Đoković sa 12.113 poena.

Rus dobro gura u Torontu, stigao je do četvrtfinala, a naredni rival mu je Poljak Hurbert Hurkač, koji ga je eliminisao na Vimbldonu! Medvedev ne krije da sanja o prvoj poziciji, ali i  titulama koje.

Informer

 

- Postati prvi na svetu nije laka stvar. Novak pobeđuje u svim mečevima koje je igrao na Grend slem turnirima. Morate njega da pobedite. Igrali smo u Australiji, nikad se ne zna, da sam ga pobedio tada, možda bi danas bio bliže. Ali, on je mene pobedio, to je realnost. Samo pokušavam da igram svoj najbolji tenis i znam da, ukoliko osvojim dva Grend slema i nekoliko Mastersa, biću prvi. Za to se borim. Naravno da želim da budem broj 1, ali prvo moram da osvojim velike titule- rekao je Medvedev.

Informer

 

Ističe važnost mentaliteta Mevedev kod profesionalnih tenisera.

- To je izuzetno bitno, zato se velika trojka razlikuje od svih, jer čak i kada igraju loše, pobeđuju- istakao je on.

Podsetimo, Danil Medvedev objasnio je i kako se tako brzo oporavio od dešavanja u Tokiju!

-  Definitivno je olimpijski turnir bio veliki udarac za mene. Da budem iskren, kada je Novak izgubio, po svim društvenim mrežama su bile njegove reči. Posle poraza u meču za bronzu, rekao je da su mu teško pali svi olimpijski porazi, ali da se uvek vraćao jači i da će biti jači. Ja sam bio baš razočaran načinom na koji sam izgubio na OI. I onda razmišljam: ’Čovek je verovatno najveći svih vremena, ima 20 slemova i koliko već mastersa…’ Ako on to kaže, moram da pratim to što on govori - rekao je Medvedev.