Autor: Informer.rs

15.08.2021.

16:47

Foto: reuters

Sport

NOVAK POVEĆAVA PREDNOST U ODNOSU NA RUSA! Medvedev pod PRITISKOM pred poslednji GREND SLEM u godini!

Drugi igrač planete je u polufinalu bez problema srušio Džona Iznera sa 6:2, 6:2 i najavio dobru formu pred 30. avgust i početan US Opena. Ipak, Medvedev je posle meča sa Amerikancem priznao da mu je u odnosu na ranije godine najveći napredak upravo finička sprema. 

Informer

- Naravno da sam očekivao težak posao na riternu. Moram da budem iskren, mislim da ga je nešto mučilo, ne znam šta, jer ga nisam pitao. Možda je bilo i do uslova… Sa svoje strane sam uradio šta je trebalo, u razmenama sam probao da ga držim pod pritiskom, a i odlično sam servirao - rekao je Medvedev. 

Istakao je ruski teniser da je praksa na grend slemovima doprinela tome da bude bolje spreman za turnire koji se igraju u dva dobijena seta. 

- Ranije, meč u tri seta koji sam imao sa Hurkačom bi mi upropastio turnir. Zato sam prethodnih godina mnogo radio na fizičkoj spremi i kondiciji. Sada sam bio 100 posto svež, mogao sam još jedan meč da odigram. Takođe, slemovi pomažu – kada odeš daleko na nekom slemu, onda mečevi u dva dobijena seta deluju lako fizički - otrkiva Rus. 

Kao što smo rekli, US open počinje 30. avgusta, a Danil Medvedev će braniti bodove osvojene u finalu 2019. godine kada je u finalu poražen od Dominika Tima. Biće drugi teniser sveta prvi put pod pritiskom u odnosu na Novaka Đokovića koji ne brani mnogo bodova u Americi zbog čuvene diskvalifikacije. 

Informer

- Naravno da na neki način mislim o US openu, ali nemam nikakvih hroničnih problema fizičkih, pa nema razloga da se štedim. Najbolja priprema za US open jeste da dobijem što je moguće više mečeva. Neću igrati u nedelji pre Njujorka - podvukao je drugi teniser današnjice. 

Finale Medvedev – Rejli Opelka na programu je od 22.00 po srednjoevropskom vremenu!