Autor: Informer.rs

16.08.2021.

22:02

Foto: Tanjug/AP

Sport

ATP PONOVO PROMENIO PRAVILA! Zaštitili FEDERERA, a sada ga IZBACUJU iz teniskog VRHA!

Budući da se turniri ove godine održavaju bez smetnji zbog koronavirusa, ATP je rešio da promeni način bodovanja i vrati se na staro, a zbog toga najviše će ispaštati Rodžer Federer. 

Pravilo o zamrzavanju bodova sada je ukinuto sa turnirom u Torontu. Dakle, igrači su imali pravo da sačuvaju poene osvojene toko 2020. i 2021. godine, ali toga više neće biti. 

Informer

Zbog pravila najviše je profitirao Rodžer Federer koji je branio ogroman broj poena, ali ih je sve "zamrzao" zbog povrede kolena i tako uspeo da ostane visoko rangiran na ATP listi. 

Nova operacija – i nova pauza koja ga očekuje, Švajcarca će gotovo sigurno udaljiti iz samog svetskog vrha. Rodžer je trenutno deveti na listi, a za vratom mu dišu Denis Šapovalov, Kasper Rud, Hurbet Hurkač, Pablo Karenjo Busta, Dijego Švarcman i ostali...

Informer

Zanimljivo, poslednji put kada je Rodžer Federer bio van "TOP 10" bilo je to u januaru 2017. godine, a kako sada stvari stoje sve su šanse da ćemo ponovo gledati novi pored. Ili barem novi do prvog mesta, pošto je nekrunisani kralj tenisa Novak Đoković nedodirljiv.