Autor: Informer.rs

25.08.2021.

07:11

Foto:

Sport

BRITANAC PORUČIO! Federer je NAJPOPULARNIJI! ĐOKOVIĆ će postati NAJVEĆI! Na US Openu će biti - NOVAK protiv SVIH OSTALIH!

Tim Henman, višestruki polufinalista Vimbldona je pred US Open uporedio Novaka i Rodžera Federera i ono što oni znače "belom sportu".

- Imate dve različite priče. Kada se priča o tome ko je najveći igrač i najbolji, tu dolazimo do brojki i Đoković će dobiti tu trku. Ako se pak priča o uticaju i popularnosti, to je trka u jednom pravcu i nema sumnje da je Federer najpopularniji igrač koji je ikad igrao ovaj sport - poručuje Henman.

Informer

Tim Henman

Britanac je svestan da je predstojeći US Open istorijski za Novaka Đokovića.

- Ako Novak stigne do 21. grend slema, moraćete da kažete da je on taj koji vodi u debati ko je najveći, a dodajte tome i kalendarski Grend slem i to će da ga izdigne na sasvim drugi nivo. Onda bi bio najbolji teniser svih vremena. To naglašava kakav je ulog sada za Novaka i šta bi mu ta pobeda na US Openu značila! Čuvena "trojka" je prevazišla sve u ovom sportu, ne privlače samo navijače, otišli su iznad svega. I neće biti samo to da je ovo turnir na kome će Novak biti protiv svih ostalih. U pitanju je meč Novaka protiv svih i istorije. To što je osvojio prva tri slema u godini je neverovatno. Federer je osvajao tri slema u godini tri puta, ali je Rolan Garos bio problem, jer je Rafa bio predobar!

Informer

 

Henman smatra da će neuspeh prošle godine na US Openu, kada je diskvalifikovan, kao i poraz na Olimpijskim igrama, biti sada od pomoći Đokoviću.

- Taj problem koji je imao prošle godine na US Openu i poraz u Tokiju će mu sada pomoći. Izbacio ih je iz sistema. Još više će se fokusirati i osećam da će se i zvezde poklopiti za njega. Biće neverovatno teško pobediti ga u tri seta. Sjajno je za tenis da neko ima takvu priliku kao on sada- zaključio je Britanac!