Autor: Informer.rs

28.08.2021.

08:12

Foto:

Sport

SJAJNE VESTI IZ NJUJORKA! Olga se plasirala na US OPEN! Otvoren put ka SJAJNOM rezultatu!

Imaće Srbija tri predstavnice u ženskom delu na US Openu! Olga Danilović upisala je i treću pobedu u kvalifikacijama i plasirala se u glavni deo žreba u Njujorku. 

Danilovićeva je u trećem kolu kvalifikacija savladala Amerikanku Karolajn Dolhajd, 188. igračicu na WTA listi posle velike borbe i tri seta - 2:1 (6:4, 0:6, 6:2), a meč je trajao skoro dva sata. 

Olgi će ovo biti drugo učešće na nekom Grend slem turniru u karijeri, pošto je već igrala u Australiji ove godine. Srpkinja je propustila tri brejk lopte u trećem gemu prvog seta, ali je sigurno čuvala svoje servise, da bi zatim napravila brejk u sedmom gemu, koji se ispostavio ključnim.

Totalni pad viđen je u drugom setu koji je Olga izgubila sa "nulom", ali se vratila, pokazala mentalnu stabilnost i izborila plasman u glavni deo žreba. 

Informer

Danilovićeva je imala sreće sa žrebom, pošto će se u prvoj rundi sastati sa 20-godišnjom Ališom Parks, devojkom koja je dobila specijalnu pozivnicu. Amerikanka je trenutno 473. na WTA listi, nikada nije bila u prvih 300, a u karijeri ima jednu titulu – u novembru 2020. u Orlandu, bio je to turnir sa nagradnim fondom od 25.000 dolara.