Autor: Informer.rs

28.08.2021.

11:23

Foto: Tanjug

Sport

BILO BI ODLIČNO ZA TENIS DA NOVAK USPE! Ona je poslednja osvojila "KALENDARSKI SLEM", a sada navija za SRBINA da to ponovi!

Srpski teniser Novak Đoković pokorio je Australijan open, potom posle tri spektakularna meča uzeo drugi trofej na Rolan Garosu, samo nekoliko nedelja kasnije u finalu Vimbldona savladao je Matea Beretinija, a sada je sve spremno za spektakl i istoriju. 

Đoković će u Njujorku pojuriti "kalendarski slem" i pokušati da pstane prvi igrač još od Roda Lejvera kome je to pošlo za rukom, a legendarni teniseri i teniserke navijaju za Srbina u tom pogodu. 

Informer

Jedna od njih je i Štefi Graf koja je 1988. godine stigla do "kalendarskog slema", ujedno poslednjeg viđenog u istoriji. Upravo je ona, iako se nije oglasila pred početak US Opena otkrila da se nada da će Đoković uspeti u svojoj nameri i uzeti "kalendarski slem". 

Sve je otrkilla australijska teniserka Rene Stabs. 

- Štefi se ne oglašava često, ali dopisivale smo se. Rekla je da se nada da će Novak uspeti, jer bi to bila velika stvar za njega i velika stvar za tenis - rekla je Stabs. 

Đoković će na US Openu imati priliku da osvoji 21. grend slem titulu i time se osami na vrhu večite rang liste u muškoj kategoriji.